İstanbul Müzeleri - Müzekart (04.10.2018 tarihli güncelleme)

İstanbul'da müzekart ile gezilebilen müzeleri 20.06.2016 tarihinde yazdığım İstanbul Müzeleri - Müzekart yazımda anlatmıştım. Fiyat artışları oldukça yazıyı ara ara güncelliyordum ancak 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren yapılan yüksek zamdan sonra yeni bir yazı yazmak şart oldu.

Müzekart+ ile bir yıl boyunca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'ine bağlı 300'ü aşkın müze ve örenyeri gezilebildiği gibi, bazı özel müzeler ücretsiz ziyaret edilebiliyor, sergiler ve tiyatro temsilleri indirimli izlenebiliyor. Kafe ve hediyelik eşya mağazalarındaki alışverişlerde de daha az ücret ödeniyor. Müzekart+ aldığınız tarihten itibaren 1 (bir) yıl süre ile geçerli oluyor. Müzekart+'nın fiyatı ise 70 TL.

Müzekart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı; Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler ve Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise’de geçerli değildir. Belirtilen üniteler için ücret ödenmesi gerekmektedir. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'ine bağlı 300'ü aşkın müze ve örenyerini Müzekart+ ile 1 yıl içerisinde dilediğiniz kadar ziyaret edebilirsiniz.

Müzekart+'nın avantaj sağladığı yerler:
- Devlet Tiyatroları Devlet Tiyatroları’nın yerleşik sahnelerinde sergilenen etkinliklere ait biletleri kendi gişelerinden ve ya www.devtiyatro.gov.tr üzerinden satın alınan biletlerde %40 indirim imkanı. - İstanbul Şehir Hatları Eminönü, Beşiktaş ve Ortaköy iskelelerinden Kısa Boğaz Turlarında %25 indirim, Uzun Boğaz Turları ise %20 indirim. Harbiye Askeri Müzesi Tam bilet %20 indirimli.

Müzekart+'nın Özel Müzelerde sağladığı avantajlar:
- İstanbul Modern Sanat Müzesi Yılda bir kez ücretsiz ziyaret olanağı.
- Kum ve Heykel Müzesi (Sandland) – Antalya Tam biletlerde %25 indirim, hediyelik eşya ve kafede ise %10 indirim.
- Rahmi M. Koç Müzesi Tam biletlerde %20 indirim, müze mağazasında ise %10 indirim.
- Rezan Has Müzesi Yılda bir kez ücretsiz ziyaret olanağı. Müzenin hediyelik eşya mağazasında ve ilan edilen yayınlarda %10 indirim.
- Sadberk Hanım Müzesi Koç Ailem üyelerine yapılan indirim.
- Sakıp Sabancı Müzesi İndirimli bilet fiyatı (10 TL), tasarım mağazasında %10 indirim.
- Türvak (Türker İnanoğlu Vakfı) Sinema – Tiyatro Müzesi Tam bilet fiyatında ve CineTele Cafe %20 indirimli.
Bunların dışında;
- Avantgarde Collection Hotels Tüm otellerinin Konaklama, Spa ve Restoranlarında %15 indirim. 15% discount on accommadation, spa and restaurant for all hotels
- Geleneksel El Sanatları (GES) Mağazaları Kitap, CD-DVD ve el sanatı ürün alımlarında %15 indirim.
- Dialogue in The Dark – Karanlıkta Diyalog Gayrettepe Metro İstasyonu Diyalog Sergi Alanı’nda gerçekleşen ''Karanlıkta Diyalog’’ ve "Sessizlikte Diyalog" sergisi biletlerinde gişede indirimli bilet fiyatı.
- İstanbul Cooking School Yemek kursları %10 indirimli.
- Secure Drive Konakladığınız yerin kapısından havalimanına %30 indirimli havalimanı ulaşımı.
- Baksı Müzesi Müze giriş biletlerinde %30 indirim, Müze dükkanında %15 indirim imkanı.
- Elite World Hotels Tüm otellerin restaurant ve kafelerinde %15 indirim.
- Satranç Müzesi ( Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı) Kart sahiplerine Müzeye giriş bilet fiyatı üzerinden %25 indirim, Müzenin bünyesinde yer alan Müze Hediye Mağazası ve Chatarunga Cafe’de %15 indirim.
- Blueshuttle Blueshuttle VIP Transfer ulaşım hizmetleri ve Blueshuttle VIP Transfer & Help engelli ulaşım hizmeti dahil bütün transfer hizmetleri için standart bireysel fiyatlar üzerinden %20 indirim.
- Key Museum Müze giriş biletlerinde %15 indirim.
Yukarıda belirtilen avantajlar firmaların başka kampanya ve indirimleri ile birlikte kullanılamaz.

Müzekart'ın; Müzekart+ dışında, Müzekart İndirimli, Museum Pass İstanbul, Museum Pass Cappadocia, Museum Pass Aegean, Museum Pass Mediterranean, Museum Pass Turkey ve Kurumsal Kart çeşitleri de bulunmaktadır. Ben hepsini gezmek istemiyorum, sadece bir tane müzeyi gezeceğim diye düşünüyorsanız, internet sitesinden gezeceğiniz müze için bilet satın alabilirsiniz.

İstanbul'daki müzelerin 1 Ekim 2018 tarihinden geçerli olan giriş ücretlerine bir bakalım.
60,00 TL
20,00 TL
6,00 TL
Tadilat Nedeniyle Kapalı
45,00 TL
GALATA MEVLEVİHANESİ MÜZESİ
12,00 TL
HİSARLAR MÜZESİ (RUMELİ HİSARI)
15,00 TL
12,00 TL
30,00 TL
AYA İRİNİ ANIT MÜZESİ
30,00 TL
60,00 TL
Hazine Bölümü 1- 2-3-4- Salonları Ve Revak Bölümü Kısmen Kapalı.
TOPKAPI SARAYI MÜZESİ HAREM BÖLÜMÜ
35,00 TL
ADAM MİCKİEWİCZ MÜZESİ
ÜCRETSİZ
35,00 TL
TÜRBELER MÜZESİ
ÜCRETSİZ
YILDIZ SARAYI VE CİHANNÜMA KÖŞKÜ
ÜCRETSİZ
Tadilat Nedeniyle Kapalı

1 Ekim 2018 tarihinde önce İstanbul'daki müzelerin tamamını 250 TL'ye gezebilirken, 1 Ekim 2018'den sonra bu müzelerin tamamını 360 TL'ye gezebiliyorsunuz. Bir kişi bu müzelerin hepsini gezecek ise tabi ki müzekart alır ama müze giriş ücretlerine bu kadar zam gelmesi çok üzücü. Müze gezmek, bu kadar lüks olmamalı... 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Edirne'den Günübirlik Yunanistan Gezisi - Kastanies (Kestanelik) - Orestiada (Kumçiftliği) - Pazarkule Sınır Kapısı

Anelemmatik Güneş Saati - Cunda - Ayvalık