Anelemmatik Güneş Saati - Cunda - Ayvalık

28.08.1938 - 12.11.2004 tarihleri arasında yaşamış olan ve "Cundalı Erol" olarak bilinen, yörenin sevilen simalarından Ahmet Erol Keskin’in vefatının ardından, Ayvalık Belediyesi tarafından, 2004 yılında, Güneş Saati yaptırılmıştır.
Güneş Saatinin kullanma mantığı şu şekilde anlatılmıştır:  
“Elips biçimindeki yuvarlak çizginin arasında bulunan 12 saatlik zaman dilimlerini, o an hangi ayın içindeyseniz, ayların yazıldığı bölümün üzerinde durarak, yerdeki 2 saatlik rakamların üzerinde gölgeniz hangi saat aralığını gösteriyorsa, o an saatin kaç olduğunu anlayabiliyorsunuz. Güneş saatinin gölgenizden gösterdiği zaman diliminin, kolunuzdaki saate baktığınızda aynı zaman dilimi olduğunu göreceksiniz’’ 
Cunda'da bulunan Anelemmatik Güneş Saatinin konumunu aşağıdaki haritada görebilirsiniz. Hava kararmadan giderseniz, Güneş Saatinden kendi saatinizin doğruluğunu test etme şansı bulabilirsiniz. 
Ayvalık'a geldiğinizde ayrıca; Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı'nıTaksiyarhis Anıt Müzesi'ni, Rahmi Koç Müzesi'ni ve Şeytan Sofrası'nı içeren bir gezi planlayabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Edirne'den Günübirlik Yunanistan Gezisi - Kastanies (Kestanelik) - Orestiada (Kumçiftliği) - Pazarkule Sınır Kapısı