Herşey Çok Güzel Olacak

Herşey Çok Güzel Olacak benim en çok sevdiğim filmlerden birisidir. 1998 yapımı olan filmi o yıl Ankara'da üniversiteyi kazanmış olan ablamın yanına gittiğimde birlikte sinemada izlemiştik. O zamandan beri sıkıldıkça açar izlerim. Çok güzel, çok keyifli bir filmdir.
Filmin başrol oyuncusu olan Altan (Cem Yılmaz), karıştığı kavga sırasında yıllardır görmediği ağabeyi Nuri'yle (Mazhar Alanson) karşılaşır. Nuri'nin çalıştığı ecza deposunu, yıllardır açmaya planladığı barı için para kaynağı olarak görmektedir. Çeşitli uğraşlardan sonra Nuri'ye tekrar yakınlaşmayı başaran Altan, farkına varmadan hem kendisini hem de Nuri'yi tehlikeli maceraların içine sürükler. Filmde ayrıca Ceyda Düvenci, Selim Naşit ve Nurgül Yeşilçay da oynamaktadır.
Filmin sonunda çalan ve Mazhar Alanson'un seslendirdiği Benim Hala Umudum Var şarkısı (Görüntülerde İstiklal Caddesi'nde o zamanlar bulunan ağaçlar görülmektedir.) 
Bu arada hakikaten benzin döküp adam yakılır mı :)

İlave Not: Bu yazıyı okuyanlar bu iki şarkıyı da dinlemesini tavsiye ederim. Adımız Miskindir Bizim ve Türküz Türkü Çağırırız 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Edirne'den Günübirlik Yunanistan Gezisi - Kastanies (Kestanelik) - Orestiada (Kumçiftliği) - Pazarkule Sınır Kapısı

Anelemmatik Güneş Saati - Cunda - Ayvalık