Burgazada - Heybeliada (22.01.2020 tarihli güncelleme)

4 Nisan 2015 günü eşimle daha önce birlikte gitmediğimiz iki adaya gitmek istedik. Burgazada'ya daha üniversitede öğrenciyken okul çalışmaları nedeniyle gitmiştim. O zamandan beri gitmek kısmet olmamıştı. Eşim daha önce gitmediği için ben de merak ettiğim için cumartesi günü gitmeye karar verdik. Kadıköy'den vapura bindik. Daha havalar ısınmadı, çok kalabalık olmaz diyorduk ancak vapurda hem giderken hem dönerken ayakta kaldık. Sabah önce Burgazada'ya gittik.
Adanın girişinde bizi Sait Faik Abasıyanık'a ait heykel karşıladı. Adanın içerisinde kendisine ait bir adet daha heykel var. Adada gezerken kendisinin yaşadığı ve daha sonra müze-ev olarak düzenlenmiş evi de ziyaret ettik (Müze-ev ile ilgili başka bir yazı yazmıştım.)
Hem Burgazada'nın hem de Heybeliada'nın her yeri kedi dolu. Sırf kedilere bir blog yazısı yazılsa yazılır :) Hatta Burgazada'da kediler için kutular ev şekilde tasarlanmış. Hem eşim hem ben ilk defa gördük ve çok hoşumuza gitti :) 
Heybeliada'da galiba kedilerin tam yemek vaktine denk geldik. Tam 15 adet kedi vardı :)
Burgazdada ve Heybeliada'da çok güzel evler var. Evlerin de birçok fotoğrafını çektik. 
Hele Heybeliada'da ön cephesi özlü sözlerden oluşan bir ev var ki önünde fotoğraf çekilmeden dönen var mıdır bilmiyorum :) 
Evden bazı sözler: 
"Şans kaderin takma adıdır."
"Para iyi bir uşak, kötü bir efendidir."
"Umut uyanıkken görülen rüyadır."
"Gölge doğuşunu ışığa borçludur."
Adaların hepsinde ulaşım faytonlarla ve bisikletle yapılıyor. Motorlu araçlar yasak. Siz de adaları mümkünse bisikletle gezin :)
--- 22.01.2020 tarihli güncelleme 
Sonunda Adalardaki faytonlar ile ilgili Büyükşehir Belediyesinde bir karar alındı. İBB Meclisinin 16.01.2020 tarihinde yapılan oturumunda Adalar’da 277 adet tescilli fayton plakasının 300 bin TL bedelle, atların adedinin de 4 bin TL bedel ile İBB tarafından satın alınması teklifi oybirliği ile kabul edildi ve İBB'nin satın aldığı atların veteriner kontrolünde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın doğal yaşam alanlarına bırakılacağını açıklandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Edirne'den Günübirlik Yunanistan Gezisi - Kastanies (Kestanelik) - Orestiada (Kumçiftliği) - Pazarkule Sınır Kapısı

Anelemmatik Güneş Saati - Cunda - Ayvalık