Kayıtlar

Temmuz, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Geleceğe Dönüş - Back to the Future

Resim
Geleceğe Dönüş filmi küçüklüğümden beri defalarca izlediğim bir filmdir. Ayrıca internetten film ile ilgili farklı videoları buldukça izlerim. Filmi izlemeyen var mıdır bilmiyorum ama filmin konusunu hiç bilmeyen varsa wikipedia sayfalarını gene de paylaşayım. 1 , 2 , 3 . Film ile ilgili internette çok değişik bilgiler ve videolar var. Filmi on kere de izleseniz mutlaka gözden kaçan detaylar oluyor. Onun için filmi defalarca ve çok dikkatli bir şekilde izleyin :)

Herşey Çok Güzel Olacak

Resim
Herşey Çok Güzel Olacak benim en çok sevdiğim filmlerden birisidir. 1998 yapımı olan filmi o yıl Ankara'da üniversiteyi kazanmış olan ablamın yanına gittiğimde birlikte sinemada izlemiştik. O zamandan beri sıkıldıkça açar izlerim. Çok güzel, çok keyifli bir filmdir.

Çeşme Kalesi (22.01.2020 tarihli güncelleme)

Resim
Çeşme Kalesi, 1508 yılında Osmanlı Padişahı II. Beyazıt tarafından, Aydın Valisi Mir Haydar aracılığıyla, Mimar Ahmet oğlu Mehmet'e yaptırılmıştır. Kalenin ilk inşaatı tam deniz kıyısına yapılmıştır. Ancak, sonraki yıllarda denizin doldurulması sonucu bugünkü konumunu almıştır .

Çeşme - Alaçatı

Resim
Eşimle 2012 senesinde evlendiğimizde balayında Hotel Baia Lara 'ya gitmiştik. Oteli ETS 'den almıştık ve gayet memnun kalmıştık. Düğün zamanı çok yorulduğumuz için balayında dinlenmek çok iyi gelmişti. 2013 yazında Bodrum tatili yapmıştık. Bodrum'un merkezinde Myndos Pansiyon 'da kalmıştık. Bu sefer bir önceki seneden farklı olarak sadece oda kahvaltı olan bir yerde kalmak ve bölgeyi gezmek istiyorduk. Hem otelin işletmecisi olan aileden hem otelden çok memnun kalmıştık (Bodrum ile ilgili yazılar: Bodrum Kalesi ve Zeki Müren Müzesi ) Geçen sene ise bu sefer iki farklı yer görelim dedik ve 23 - 26 Temmuz tarihleri arasında Marmaris'te Swans 1 Hotel 'de, 26 - 29 Temmuz tarihleri arasında ise Fethiye'de Çalış Plajı'nda bulunan  Hotel Berlin 'de kaldık. Her iki otelden de bir önceki sene gittiğimiz Myndos Pansiyon 'daki kadar memnun kalmadık.  

Bodrum Kalesi - Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi (22.01.2020 tarihli güncelleme)

Resim
2 sene önce Bodrum'a gittiğimizde en çok beğendiğim yerlerden biri de Bodrum Kalesi olmuştu. Eşim benim kadar meraklı olmadığı ve hava da çok sıcak olduğu için benimle gelmek istemedi. Ben de tek başıma gezmeye karar verdim. Bodrum Kalesi St. Jean Şovalyeleri tarafından 1406 - 1523 yılları arasında inşa edilmiş. İçerisinde adları Fransız Kulesi, İtalyan Kulesi, Alman Kulesi, İngiliz Kulesi ve Yılanlı Kule olarak adlandırılan kuleler var .

Tirilye - Zeytinbağı

Resim
Geçen sene Ekim ayında havalar soğumadan önce eşimle Mudanya'da arkadaşlarımız yanına ziyarete gittik. Cumartesi günü sabah erkenden Kadıköy'den deniz otobüsüyle Mudanya'ya gittik. Arkadaşların evinde güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra bizi Tirilye denilen küçük bir kasabaya götürmek istediler. Eşim daha önceden duymuş, benim ise hiç bilgim yoktu. Arabayla çok yakın dediler ve gittik. Tirilye, gerçekten çok küçük ve güzel bir yerdi. İlçenin 11 kilometre batısında kalan Tirilye'nin 2010 yılı nüfusu 1836'ymış. Tirilye’nin ismi 1900’lü yılların başında "Mahmutşevketpaşa" kasabası olarak değiştirilmişse de yerleşim Tirilye olarak anılmaya devam etmiş. 1963 yılında "Zeytinbağı" adını alan belde, 2011’de alınan bir kararla tekrar “Tirilye” adını almış.

Hierapolis - Pamukkale Travertenleri - Denizli (22.01.2020 tarihli güncelleme)

Resim
23 Nisan'da dört günlük tatili birleştirerek eşimle benim memleketime gitmiştik. Hazır memlekete gitmişken yakın diyerek değişiklik yapalım diyerek Pamukkale ve Hierapolis'e gidelim dedik ve 24 Nisan günü Pamukkaleye arabayla gittik. 1957 yılında İtalyan Arkeoloji Heyeti Antik kentte çalışmalara başlar. İlk kazı döneminde sahne binasına ait mermer bloklar yıkıntı halindedir. 1957 yılından itibaren Heyet, Türk yetkililerle birlikte yapının içini boşaltmaya, arkeolojik kazı yapmaya ve anıtın sistemli olarak incelenmesiyle gün ışığına çıkartılan eserlerin onarımına başlar.  

Burgazada - Heybeliada (22.01.2020 tarihli güncelleme)

Resim
4 Nisan 2015 günü eşimle daha önce birlikte gitmediğimiz iki adaya gitmek istedik. Burgazada'ya daha üniversitede öğrenciyken okul çalışmaları nedeniyle gitmiştim. O zamandan beri gitmek kısmet olmamıştı. Eşim daha önce gitmediği için ben de merak ettiğim için cumartesi günü gitmeye karar verdik. Kadıköy'den vapura bindik. Daha havalar ısınmadı, çok kalabalık olmaz diyorduk ancak vapurda hem giderken hem dönerken ayakta kaldık. Sabah önce Burgazada'ya gittik.

Sait Faik Abasıyanık Müzesi - Burgazada (22.01.2020 tarihli güncelleme)

Resim
4 Nisan 2015 tarihinde eşimle yaptığımız Burgazada ve Heybeliada gezisini zaten başka bir yazıda yazdım. Onun için bu yazdığım yazıda sadece Burgazada'daki Sait Faik Abasıyanık Müzesi ile ilgili bilgiler olacak.