Rahmi Koç Müzesi - Hasköy (22.01.2020 tarihli güncelleme)

Yaklaşık 8-9 ay önce Hasköy'de bulunan Rahmi Koç Müzesi'ne gittik. Müzenin içerisinde klasik arabalar, eski motorsikletler, bisikletler, kağnılar, arabaları, kızaklar, torna tezgahları, kayıklar, su altı bölümü, buhar makineleri, marangozhane, gemi makineleri, tekneler, bilimsel aletler var. Atatürk Bölümü'nde Atatürk'e ait özel eşyalar bulunmakta. Açık teşhir alanında ise uçaklar, askeri araçlar, itfaiye araçları var. Müzede Nostaljik Demiryolu Seferi ile ücretsiz kısa bir tren yolculuğu yapılabilir. Ayrıca Müzeye Türk Deniz Komutanlığı tarafından süreli olarak verilen TCG Uluç Ali Reis Denizaltısı, Fenerbahçe Vapuru, Keşif Küresinin de mutlaka görülmesi gerekir.
"Yaşayan Geçmiş" adı verilen eski dükkanların canlandırıldığı bölümde de eczane, saatçi, oyuncakçı dükkanları var. "Müzede Eğitim" etkinlikleri kapsamında geliştirilen projeler (İlköğretim Okulları Eğitim Projesi, Anasınıfı Eğitim Paketi, Fen ve Teknoloji Atölyesi Eğitim Projesi, Renkli Matematik Dünyası, Bakım-Onarım Atölyeleri Eğitim Projesi, Hafta Sonu Eğitim Atölyeleri, Gezici Müze-Müzebüs) bulunmaktadır.
Raylı Ulaşımın sergilendiği kısımda ise Anadolu Yakası'nda çalışan tramvaylar, Moda Tramvayı, atlı tramvay, Berlin 65 Yemekli Vagon, Tünel Vagonu gibi birçok tren ve tramvay örneği bulunuyor. 
Biz gittiğimizde müzeyi 5 saatte ancak gezebildik. Bütün günün ayrılması gereken ve bütün eserlerin doya doya seyredilmesi gereken bir mekan. Onun için erken saatte gidilmesi daha iyi olur. Müzenin içerisinde kafeler mevcut.
 
http://www.rmk-museum.org.tr/istanbul/sergiler/devam-eden-sergiler linkinden güncel sergileri takip edebilirsiniz. 
 
Müzeye; 36T Taksim - Cebeci, 38T Taksim - Küçükköy, 47 Eminönü – Yeşilpınar, 47Ç Eminönü – Güzeltepe, 47E Eminönü - Binevler, 54HŞ Şişli – Hasköy ve 54HT Taksim – Hasköy İETT otobüs hatları ya da Şişhane - Alibeyköy Minibüs hattı ile Kırmızı Minare Durağı'ndan inerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca; Halıcıoğlu Metrobüs durağından ve Üsküdar - Eminönü - Eyüp vapur hattı ile Hasköy iskelesinden inerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Son olarak Hop on, Hop off otobüsleri ile de Mavi Tur kapsamında ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Müze; Salı ve Pazar günleri arasında 09:30-17:00 (1 Ekim-31 Mart tarihleri arasında), 09:30-19:00, (1 Nisan - 30 Eylül tarihleri arasında) saatleri arasında açıktır. Müze; Dini Bayramların arife ve birinci günü ile her yıl 31 Aralık ve 1 Ocak günleri müze kapalıdır.

Müzenin konumunu aşağıdaki haritadan görebilirsiniz.
 
Ücretler ise 16.01.2020 tarihinde yaptığım güncellemeye göre şu şekildedir: Giriş: Yetişkin: 21 tl, Öğrenci: 9 tl. Denizaltı: Yetişkin: 10 tl, Öğrenci: 7 tl. Tekne Turları: Yetişkin: 10 tl, Öğrenci: 7 tl. (22.01.2020 tarihli güncelleme)

Müze ile ilgili detaylı bilgi müzenin kendi internet sitesinden alınabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Edirne'den Günübirlik Yunanistan Gezisi - Kastanies (Kestanelik) - Orestiada (Kumçiftliği) - Pazarkule Sınır Kapısı

Anelemmatik Güneş Saati - Cunda - Ayvalık