Feriköy Antika Pazarı (20.11.2018 tarihli güncelleme)

Bundan yaklaşık 3-4 sene önce gittiğimiz Feriköy Antika Pazarına bu hafta sonu (18.11.2018) eşimle gittik. Daha önceki gittiğime göre Pazar çok daha fazla kalabalıktı. Geçen zaman içinde Pazar çok daha fazla meşhur olmuş. Fiyatlar da epey artmış gibi geldi. Daha önceki gidişimde küçük alkol şişelerinden almıştım. Bu sefer de tezgahlara baktım  ama çok fazla satan yoktu. Pazarda plaklar, gazeteler, dergiler, kitaplar, kartpostallar, pullar, daktilolar, gramofonlar, pikaplar, duvar saatleri, masa saatleri, tablolar, çerçeveler, vazolar, çevirmeli telefonlar, fotoğraf makineleri, çatal bıçak takımları, kristal kadehler, bardaklar, tabaklar, çanaklar, kıyafetler ve daha bir çok şey var. 
Bu gittiğimizde en çok satılanların kahve fincanı, bardak, tabak vb. ürünlerin olduğunu gördük. Eski fotoğraf satan yerler de vardı. Açıkçası kişisel fotoğrafların satılması bize biraz garip geldi. Tezgahın birinde likör takımını çok beğendik. Birazdan alırız diyip, dolaştıktan sonra tekrar tezgaha gelince, satıldığını öğrendik. Onun için eğer bir şeyi ucuza bulduysanız ve hoşunuza gittiyse fazla düşünmeden alın. Kredi kartı geçerli olan tezgahlar var. Fiyatlar yüksek gelirse pazarlık mutlaka yapın. Ama çok fazla indirim yaptırabileceğinizi sanmıyorum. 
Bazı yerlerde ismi Feriköy Bit Pazarı olarak da geçen pazar, Pazar günleri Feriköy semt pazarının kurulduğu yerde kuruluyor. Zaman zaman gidip yeni gelen ürünleri görmek gerek. Pazarda çekilmiş bir video ve Pazar ile ilgili internette bulduğum güzel bir yazıyı da paylaşayım. Pazardan çekilmiş olan bir videoPazar ile ilgili bilgi

Feriköy Antika Pazarının resmi internet sitesinden Pazar ile ilgili daha detaylı bilgiyi alabilirsiniz. Ayrıca internet sitesinin resim galerisi bölümünde benim fotoğraflarımdan birini görebilirsiniz :) 

Aşağıdaki haritada Pazarın yerini işaretledim. Konumunu detaylı olarak görebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Edirne'den Günübirlik Yunanistan Gezisi - Kastanies (Kestanelik) - Orestiada (Kumçiftliği) - Pazarkule Sınır Kapısı

Anelemmatik Güneş Saati - Cunda - Ayvalık