Fransa Vize Başvurusu (19.09.2018 tarihli güncelleme)

2015 yılının sonunda yapacağımız Fransa - Benelüks gezimiz için Vfs Global'in Altunizade şubesine yaptığımız vize başvurumuzu daha önceki bir yazımda anlatmıştım. Eski yazılardaki bilgileri kontrol edip, güncelleme yaparken, Fransa'ya vize başvurusu şeklinin değiştiğini gördüm. Eski yazıdaki bilgileri güncellemek yerine yeni bir yazı yazmayı uygun gördüm. Belki lazım olursa diye eski yazıyı silmiyorum.

Vfs Global'in internet sitesinde "Türkiye’deki Fransa Vize Başvuru Merkezleri, Fransa Yetkili Makamları adına, ANKARA’daki Fransa Büyükelçiliği veya ISTANBUL’daki Fransa Başkonsolosluğu tarafından incelenmek üzere vize başvurularınızı alır. İhtiyaç duyacağınız her türlü bilgi artık Fransa-Vizeleri websayfasında yer almaktadır. Başvuru formunuzu doldurduktan sonra Vfs Global online randevu sistemi ve takip sistemi sayfalarına yönlendirileceksiniz." şeklinde bir bilgilendirme notu yazılmış. 

Eğer Fransa’ya gidecekseniz; Öncelikle Fransız Hükumetinin resmi sitesi olan FRANCE-VISAS web sayfasını inceleyip, France-Visas sayfasından vizeye ihtiyacınız olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Daha sonra da “Effectuez votre demande de visa” sekmesine tıklayıp üyeliğinizi oluşturmanız ve başvuru formunuzu doldurmanız lazım. (Vfs Global başvuru formunun Türkçe çevirisini internet sitelerine koymuş.) Online vize formunuzu doldurduktan sonra; Vize formunuzu son defa kontrol edip, hata varsa düzelttikten sonra bilgisayarınıza kaydedip, çıktısını alabilirsiniz. Ekranınızda başvuru için sunmanız gereken evrak listesini ve başvuru için ödemeniz gereken tutarı göreceksiniz. Sonrasında randevu almak için sizi Vfs’in web sayfasına yönlendirecek linki göreceksiniz Vfs’den randevu almak için; Vfs randevu ekranı karşınıza çıktıktan sonra; Öncelikle kişisel bilgilerinizi (Adınız, Soyadınız, E-Mail adresiniz, Telefon numaranız) girerek bir kayıt oluşturun. Şifreniz en az 8, en fazla 15 karakterden oluşmalıdır en az bir büyük harf, bir rakam, bir küçük harf ve özel karakter ( $, @, #, ! , % , * , ?, &) içermelidir. Şifrenizi belirledikten sonra önünüze çıkan ekranda "Prendre rendez-vous" sekmesine tıklayın. Herhangi bir sorun yaşarsanız "?" işaretine tıklayın. Bu işlemlerden sonra karşınıza çıkan randevu onay belgesinin çıktısını alabilirsiniz. Vfs Başvuru Merkezine giderken; randevu onay mektubunuzu yanınızda bulundurun. France-Visas sayfasında yer alan evrak listesine göre başvuru dosyanızı oluşturun. Başvuru dosyanızda France-Visas sayfasında online olarak doldurduğunuz formun çıktısını mutlaka bulundurun. Aksi takdirde başvurunuz kabul edilmeyecekmiş. 

Vfs Global'de ayrıca; VIP Servisi, Erken Saat Başvurusu, Kurye Servisi, Başvuru Sonrası Kurye Hizmeti, Fotoğraf Hizmeti, Fotokopi Hizmeti, Mobil Biyometri Servisi, Seyahat Sigortası ve Çıktı Alma Hizmeti gibi hizmetlerden de belirli ücretler karşılığında faydalanabiliyorsunuz. 
Paris Night (Kaynak: wikipedia)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Edirne'den Günübirlik Yunanistan Gezisi - Kastanies (Kestanelik) - Orestiada (Kumçiftliği) - Pazarkule Sınır Kapısı

Anelemmatik Güneş Saati - Cunda - Ayvalık