Kayıtlar

Nisan, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Zeki Müren Sanat Müzesi - Bodrum (22.01.2020 tarihli güncelleme)

Resim
Madem şimdilik sadece müze ve gezi etiketlerim var, bir kaç tane daha bu etiketlere yazı yazalım. Eşimle evlendikten sonra Bodrum'a gitmiştik ve bu tatil çok hoşumuza gitmişti. Onu muhtemelen başka bir yazıda genel hatlarıyla anlatırım. Zeki Müren Sanat Müzesi Kültür Bakanlığı tarafından restore edilerek 8 Temmuz 2000 tarihinde ziyarete açılmış. Müzede kıyafetler, sahne kostümleri, çizdiği desenler, kendi yaptığı tablolar, aldığı ödüller, plaketler, başka kişilerin özel albümlerinden alınmış özel fotoğraflar, hayranlarından gelen mektuplar, özel eşyalar ile müzenin bahçesinde Buick marka Regal tipi otomobili ve sanatçının kendisine ait heykeli bulunmaktadır.

İstanbul Oyuncak Müzesi (22.01.2020 tarihli güncelleme)

Resim
Gezmeyi en sevdiğimiz müzelerden biri de Oyuncak Müzesi olmuştu. Yaklaşık iki sene önce gitmiştik.

Atatürk Arboretumu (22.01.2020 tarihli güncelleme)

Resim
Aslında Atatürk Arboretumu ile ilgili bir yazıyı eşimin blog sayfasında yazmıştık ama çok sevdiğim bir yer olduğu için ben de yazmak istedim. Biz buraya yaklaşık bir buçuk sene önce gittik. Üsküdar'dan buraya ulaşım toplu ulaşım ile biraz zor. Önce Beşiktaş'a geçip oradan 42T Taksim - Bahçeköy otobüsüne binmek ve yaklaşık 50 durak gitmek gerekiyor.

Rahmi Koç Müzesi - Hasköy (22.01.2020 tarihli güncelleme)

Resim
Yaklaşık 8-9 ay önce Hasköy'de bulunan Rahmi Koç Müzesi'ne gittik. Müzenin içerisinde klasik arabalar, eski motorsikletler, bisikletler, kağnılar, arabaları, kızaklar, torna tezgahları, kayıklar, su altı bölümü, buhar makineleri, marangozhane, gemi makineleri, tekneler, bilimsel aletler var. Atatürk Bölümü'nde Atatürk'e ait özel eşyalar bulunmakta. Açık teşhir alanında ise uçaklar, askeri araçlar, itfaiye araçları var. Müzede Nostaljik Demiryolu Seferi ile ücretsiz kısa bir tren yolculuğu yapılabilir. Ayrıca Müzeye Türk Deniz Komutanlığı tarafından süreli olarak verilen TCG Uluç Ali Reis Denizaltısı, Fenerbahçe Vapuru, Keşif Küresinin de mutlaka görülmesi gerekir.

Feriköy Antika Pazarı (20.11.2018 tarihli güncelleme)

Resim
Bundan yaklaşık 3-4 sene önce gittiğimiz Feriköy Antika Pazarına bu hafta sonu (18.11.2018) eşimle gittik. Daha önceki gittiğime göre Pazar çok daha fazla kalabalıktı. Geçen zaman içinde Pazar çok daha fazla meşhur olmuş. Fiyatlar da epey artmış gibi geldi. Daha önceki gidişimde küçük alkol şişelerinden almıştım. Bu sefer de tezgahlara baktım  ama çok fazla satan yoktu. Pazarda plaklar, gazeteler, dergiler, kitaplar, kartpostallar, pullar, daktilolar, gramofonlar, pikaplar, duvar saatleri, masa saatleri, tablolar, çerçeveler, vazolar, çevirmeli telefonlar, fotoğraf makineleri, çatal bıçak takımları, kristal kadehler, bardaklar, tabaklar, çanaklar, kıyafetler ve daha bir çok şey var. 

Barış Manço Moda 81300 (20.01.2020 tarihli güncelleme)

Resim
İlk yazı çok sevdiğim bir sanatçı olan Barış Manço hakkında olsun.   Küçüklüğümde bütün kasetlerini topladığım, cenazesini televizyondan izleyip ağladığım bir kişi olan (diğer kişi Kemal Sunal ki kendisiyle ilgili ileride bir çok paylaşım yapacağımdan eminim) Barış Manço'nun evini yaklaşık bir ay önce ziyaret ettik.