Cam Teras - Seyir Terası - Safranbolu

Safranbolu turizmine katkıda bulunması amacıyla Tokatlı Kanyonu üzerinde yerden 80 metre yükseklikte ve 11 metre genişliğinde yapılan Seyir Terası (Cam Teras), 75 ton ağırlığı taşıyabiliyor. Roketatar mermisiyle dahi kırılmayacağı belirtilen cam seyir terası, 3 santimetre kalınlığında 3 parça camdan oluşuyor. Yaklaşık 400 kişiyi taşıma kapasitesine sahip olan teras, 100 metrekareden oluşmaktadır. İnternette terasta bir seferde sadece 30 kişi bulunabileceği belirtilmiş ancak biz gittiğimizde terasın üstünde 30'dan çok daha fazla sayıda insan vardı. Terasın üzerinde zıplamak ve koşmak yasak. Ancak, her zamanki gibi kurallara uymayan ve diğer insanların hayatını tehlikeye atacak şekilde hareket eden insanlar mutlaka oluyor.

Cam Terasın giriş ücretini tam hatırlamıyorum. İnternette yaptığım araştırmaya göre 2018 yılı ücreti 4 ya da 5 TL olarak belirlenmiş.  Seyir Terasına biz turla gittiğimiz için otopark konusunda net bir bilgim yok. Ancak internette otoparkın ücretli olduğuna dair bilgiler paylaşılmış. Terasın içinde bir de cafe var ancak biz oturmamıştık. 

Safranbolu'ya geldiğinizde ziyaret edebileceğiniz yerlerden birisidir. Mutlaka görülmesi gereken yerlerden değildir. Ancak, cam terasın üzerinde yürümek, terasın altının boş olması, siz adım attıkça sallanması insana keyif veriyor. Kanyona inmeyecekseniz, cam terası gezmeniz çok vakit almaz. 
Cam Teras, Karabük İli, Safranbolu İlçesi, İncekaya Köyü ve Tokatlı Köyü'nün bulunduğu alanda yer almaktadır. Aşağıda bulunan haritadan Cam Teras'ın (Seyir Terası) bulunduğu bölgeyi daha detaylı görebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Edirne'den Günübirlik Yunanistan Gezisi - Kastanies (Kestanelik) - Orestiada (Kumçiftliği) - Pazarkule Sınır Kapısı

Anelemmatik Güneş Saati - Cunda - Ayvalık