Kayıtlar

Eylül, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Fransa Vize Başvurusu (19.09.2018 tarihli güncelleme)

Resim
2015 yılının sonunda yapacağımız Fransa - Benelüks gezimiz için Vfs Global 'in Altunizade şubesine yaptığımız vize başvurumuzu daha önceki bir yazımda anlatmıştım. Eski yazılardaki bilgileri kontrol edip, güncelleme yaparken, Fransa'ya vize başvurusu şeklinin değiştiğini gördüm. Eski yazıdaki bilgileri güncellemek yerine yeni bir yazı yazmayı uygun gördüm. Belki lazım olursa diye eski yazıyı silmiyorum. Vfs Global'in internet sitesinde " Türkiye’deki Fransa Vize Başvuru Merkezleri, Fransa Yetkili Makamları adına, ANKARA’daki Fransa Büyükelçiliği veya ISTANBUL’daki Fransa Başkonsolosluğu tarafından incelenmek üzere vize başvurularınızı alır. İhtiyaç duyacağınız her türlü bilgi artık Fransa-Vizeleri websayfasında yer almaktadır. Başvuru formunuzu doldurduktan sonra Vfs Global online randevu sistemi ve takip sistemi sayfalarına yönlendirileceksiniz." şeklinde bir bilgilendirme notu yazılmış. 

İtalya Gezisi (Milano - Venedik - Floransa - Roma - Napoli)

Resim
Daha önceki İtalya – Schengen Vizesi başlıklı  yazıda   İtalya’ya yaptığımız vize başvurusunun süreçlerinden bahsetmiş, 2 – 9 Haziran 2018 tarihleri arasında Pronto Tour'un gerçekleştireceği İtalya turuna katılacağımızı söylemiştim. Tur ile ilgili elimden geldiğince detaylı bir yazı hazırlamaya çalıştım. Aklınıza takılan bir konu olursa, yazının altındaki yorum kısmına yazabilirsiniz. 2015 yılının Kasım ayında biz yine Pronto Tour'un düzenlendiği  Fransa - Benelüks turuna katılmıştık. Kasım'da hava soğuk olur mu diye düşünmüştük ama son 1 - 2 gün dışında hava oldukça güzeldi. İtalya için de Haziran ayını seçtik. Fazla sıcak olmaz diye düşünmüştük. Nitekim de öyle oldu.   Bizi İtalya gezisinde en çok üzen şey, tabi ki Euro'nun durumu oldu. 2015 yılındaki Fransa - Benelüks gezimizde Euro yaklaşık 3.30 TL idi. İtalya gezisi sırasında ise; yaklaşık 5.50 civarındaydı. Euro'yu 3 ile çarpmak bile kötüyken, şimdi 5'le, 6'yla çarpıyor olmak gerçekten kötü. U

Safranbolu - Amasra

Resim
Eşimin annesi ve babasıyla birlikte Safranbolu ve Amasra turu yapmıştık. Eşimle zaten Safranbolu'ya gitmeyi çok istiyorduk. Hazır onlarla da bir tur bulunca gidelim dedik. Tur şirketi Edirneliydi ve İstanbul'dan sadece biz katıldık. Gece bizi Kavacık Köprüsünün oradan aldılar ve Safranbolu'ya doğru yola çıktık.

Edirne'den Günübirlik Yunanistan Gezisi - Kastanies (Kestanelik) - Orestiada (Kumçiftliği) - Pazarkule Sınır Kapısı

Resim
2-9 Haziran 2018 tarihleri arasında eşimle birlikte İtalya Turuna gitmek için, İtalya vizesi almıştık. Vize alma sürecimizi ve İtalya gezimizi daha önceki yazılarımda  (İtalya - Schengen Vizesi  ve İtalya Gezisi ) anlatmıştım. Vize başvurumuzda bize 6 aylık vize vermişlerdi ve biz de daha önceki vize maceramızda olduğu gibi yine Yunanistan'a gitmeye karar verdik. Daha önceki  Fransa - Benelüks Gezimiz  için aldığımız 3 aylık  Schengen vizesi  ile  Selanik 'e gitmiş ve  Atatürk'ün doğduğu evi  de ziyaret etmiştik. Bu sefer de hazır vizemizi almışken ve yaz ayındayken yaz tatili için Yunan Adalarına gitmeyi istiyorduk ama hem erken rezervasyon yapmadığımız için hem de Euro'nun değeri çok yükseldiği için bu fikrimizden vazgeçmiştik. Biz de 29 Temmuz - 2 Ağustos 2018 tarihleri arasında yaptığımız Ayvalık gezisinden sonra Edirne'ye geçtik. Edirne'ye gittiğimizde aslında  Sedan Turizm  ile günübirlik Taşoz (Thassos) Adası'na gidecektik. Buraya kadar olan kısmı &q

Yapamadığımız Taşoz (Thassos) Adası gezisi

Resim
2-9 Haziran 2018 tarihleri arasında eşimle birlikte İtalya Turuna gitmek için, İtalya vizesi almıştık. Vize alma sürecimizi ve İtalya gezimizi daha önceki yazılarımda (İtalya - Schengen Vizesi ve İtalya Gezisi ) anlatmıştım. Vize başvurumuzda bize 6 aylık vize vermişlerdi ve biz de daha önceki vize maceramızda olduğu gibi yine Yunanistan'a gitmeye karar verdik. Daha önceki Fransa - Benelüks Gezimiz için aldığımız 3 aylık Schengen vizesi ile Selanik 'e gitmiş ve Atatürk'ün doğduğu evi de ziyaret etmiştik. Bu sefer de hazır vizemizi almışken ve yaz ayındayken yaz tatili için Yunan Adalarına gitmeyi istiyorduk ama hem erken rezervasyon yapmadığımız için hem de Euro'nun değeri çok yükseldiği için bu fikrimizden vazgeçmiştik. Biz de 29 Temmuz - 2 Ağustos 2018 tarihleri arasında yaptığımız Ayvalık gezisinden sonra Edirne'ye geçtik.