Kayıtlar

Eylül, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Köşeyi Dönen Adam

Resim
Kemal Sunal'ın belki de en çok sansüre uğrayan filmi. Müjdat Gezen'nin "Eşeğin Karnındaki Elmas" romanından uyarlanan film 1978 yılında çekilmiş. Kanlı 1 Mayıs'ın hemen ertesinde çekilen bu filmde bolca duvar yazıları ve afişler bulunmakta. Filmin sonunda ise Kemal Sunal işçilerle yürümektedir. Filmde Çaycı Halil dışında herkes bir an önce köşeyi dönmek isteyen ve paragöz tipleri oynamaktadır. Kemal Sunal'ın canlandırdığı Adem karakteri de gazetelerden biriktirdiği kuponlarla birşeylere sahip olmanın hayallerini kurmaktadır.

Yalova Termal Kaplıcaları

Resim
Yalova'ya eşimle şimdiye kadar iki kere gittik. 2008 yılında ilk kez gittiğimizde Yalova'yı çok beğenmiştik. Geçen sene de uzun zamandır gitmediğimiz için tekrar gidelim dedik ve deniz otobüsüyle gittik. Termal Kaplıcalarını bir önceki gidişimizde gezmiş ve çok bakımsız bulmuştuk. Bu sefer gittiğimizde belki biraz daha güzelleşmiştir diye bekliyorduk ancak eskisine göre çok daha kötü durumdaydı.

Yalova Kent Müzesi

Resim
Yalova’nın tarihinde önemli bir yeri olan Yalova Hükümet Konağı, Yalova Valiliği ve Yalova Belediyesi'nin ortak girişimiyle hazırlanan Rekonstrüksiyon Projesi kapsamında yeniden ihya edilerek; Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan özel müze kurma izni ile Yalova Belediyesi tarafından "Kent Müzesi" olarak 15 Mayıs 2013 tarihinde ziyarete açılmıştır. Bu tarihi yapının müze olarak işlev kazandırılması kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması açısından büyük önem taşımaktadır. Müzede, 8 bin yıl öncesine dayanan ilk yerleşim izlerinden, Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet Dönemi'ne uzanan tarihsel süreç ve bugünkü Yalova; bilgi, belge ve fotoğraflarla anlatılmış, yerel yönetim, kardeş şehirler, nüfus, eğitim, spor, sanayi, tarım, coğrafi yapı, ilçeler, turizm ve sosyal yaşam gibi konulara yer verilmiştir. Kaynak:  http://www.yalovakulturturizm.gov.tr/