Kayıtlar

Ağustos, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kendi Aracınızla Yurt Dışına Çıkmak Artık Çok Daha Kolay!

Resim
                                           Kendi aracınızla yolculuk yapmak gibisi yok! Dilediğinizde mola verirsiniz, canınızın çektiği gibi yemek yersiniz. Gittiğiniz yeri bir turist değil, gerçek bir gezgin gibi keşfedersiniz. Üstelik aracınızla yurt dışına çıkmak için yapmanız gereken işlemler de her geçen gün biraz daha kolaylaşıyor. Bugünlerde, yeni tip bir çipli ehliyete sahipseniz, Yeşil Kart Poliçenizi yaptırarak sınırı kolayca geçebilirsiniz. Üstelik artık bunu yaptırmak için bir yere gitmeniz, belgelerin peşinde koşmanız da gerekmiyor. Anadolu Sigorta, Türkiye’de ilk defa Yeşil Kart poliçesini online olarak alma imkanı sunuyor. www.anadolusigorta.com.tr adresini ziyaret edip, plakanızı ve TC kimlik numaranızı girerek işlemi onayladığınız takdirde poliçeniz kapınıza kadar geliyor. Size de seyahat rotanızı çizmek kalıyor. Bir boomads advertorial içeriğidir.

İtalya - Schengen Vizesi

Resim
2015 yılının Kasım ayında eşimle Fransa - Benelüks turuna katılarak yurtdışına ilk adımı atmıştık. Şimdi de (Euro ve Doların bu kadar yükselmesine rağmen) yine bir yurtdışı planı yapalım dedik ve bu kez İtalya'ya gitmeye karar verdik. Biz İtalya turuna 2 - 9 Haziran 2018 tarihleri arasında katıldık. Fransa - Benelüks turumuzu Pronto Tour ile yapmıştık ve o turda firmadan ve rehberimizden memnun kaldığımız için yine aynı firmayı seçtik. Daha önce, Fransa - Benelüks turu için yaptığımız vize başvurusu yazısını yazmıştım. Not: Fransa vizesine başvuru süreci değiştiği için bu konu hakkında daha sonra bir yazı daha yazdım. O yazıya bakmanız daha doğru olur. İtalya için olan başvuru sürecini de kısaca yazayım.

Cam Teras - Seyir Terası - Safranbolu

Resim
Safranbolu turizmine katkıda bulunması amacıyla Tokatlı Kanyonu üzerinde yerden 80 metre yükseklikte ve 11 metre genişliğinde yapılan Seyir Terası (Cam Teras) , 75 ton ağırlığı taşıyabiliyor. Roketatar mermisiyle dahi kırılmayacağı belirtilen cam seyir terası, 3 santimetre kalınlığında 3 parça camdan oluşuyor. Yaklaşık 400 kişiyi taşıma kapasitesine sahip olan teras, 100 metrekareden oluşmaktadır. İnternette terasta bir seferde sadece 30 kişi bulunabileceği belirtilmiş ancak biz gittiğimizde terasın üstünde 30'dan çok daha fazla sayıda insan vardı. Terasın üzerinde zıplamak ve koşmak yasak. Ancak, her zamanki gibi kurallara uymayan ve diğer insanların hayatını tehlikeye atacak şekilde hareket eden insanlar mutlaka oluyor.

Kaymakamlar Müze Evi - Safranbolu

Resim
Kaymakamlar Evi ; 18 ve 19.yüzyıl Türk toplumunun geçmişini, kültürünü ve yaşama biçimi ile teknolojisini yansıtan Safranbolu Evleri arasında önemli bir örnektir. 19.yüzyıl başlarında yapıldığı sanılmaktadır. Sahibi Safranbolu Kışlası kumandanı Hacı Mehmet Efendidir. Kentsel dokusunu ve tüm mimari özelliklerini günümüze dek koruyabilmiş Safranbolu İlçesinde T.C Kültür Bakanlığının Safranbolu'nun Korunması ve Sağlıklaştırılması Projesi içerisinde 1979 yılında kamulaştırılıp restorasyonunu tamamladığı Kaymakamlar Evi 16.12.1981 tarihinde Eğitim Merkezi olarak hizmete açılmıştır. 1994 yılında Safranbolu'nun UNESCO listesine alınması neticesinde yerli ve yabancı turistlerin artmasıyla, Müze Evi olarak düzenlenmiştir. 

Rahmi M. Koç Müzesi - Taksiyarhis Kilisesi (Alibey Adası) - Ayvalık (30.01.2020 tarihli güncelleme)

Resim
Taksiyarhis Kilise Binası Tarihçesi: Kilise, Alibey (Cunda) Adası Rum Ortodoks (Moschonese) cemaati tarafından, 1873 yılında, eski temelleri üzerine Anakent (Metropol) Kilisesi olarak inşa edilmiştir. Kilise, "Taksiyarhis'e, yani Koruyucu Baş Melekler Cebrail ve Mikhail'e atfedilmiştir. Halen Ada'nın en önemli anıt yapısını teşkil etmektedir. 1927-1928 yıllarında, kilise binası, minaresiz bir camiye çevrilmiştir. Bu sırada ikonostas sökülmüş ve tasvirlerin üstü boyanmıştır. 1944 depreminde hasar gören bina terk edilmiştir. 1976 yılında Ayvalık ve çevresindeki 17.900 hektarlık alan, doğal ve tarihi sit alanı ilan edilmiştir. 28.10.1980-1795 sayılı karar ile Taksiyarhis Kilisesi, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescil edilmiştir. Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenen Taksiyarhis Kilisesi'nin koruma grubu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun 05.11.1999-660 tarih-sayılı ilke kararına uygun ola